УПИС ПРВАКА
Огласна табла - Упис првака
среда, 02. март 2022, 11:20h

ПРИЈАВА ПРВАКА

Упис у основну школу обавезан је за децу рођену од 1.марта 2015. до 1.марта 2016.године.

Школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис деце у основну школу (подаци из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, подаци о обављеном здравственом прегледу у државној здравственој установи). Уколико је здравствени преглед обављен у приватној здравственој установи, родитељ лично доставља потврду приликом уписа. Обавеза родитеља јесте да обаве здравствени преглед детета, а потом од 1.4.2022. изврше пријаву детета за упис преко портала еУправа. Уверење о похађању припремног предшколског програма које издаје Предшколска установа, родитељи прилажу накнадно.

За све информације о упису деце у први разред, родитељи се могу обратити школи сваког радног дана од 8.00 до 14.00 на телефон 011 3098 280.

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА еУПРАВА

И ове године, од 1.4.2022. родитељи/други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

  • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
  • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге - Образовање - еЗаказивање термина у ОШ)
  • Закажите термин у школи у којој Ваше дете територијално припада
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати да се директно обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: У колико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се секретару школе или државном контакт центру на 011 7350 557 који је доступан током трајања уписа у основне школе.
Драги наши будући ПРВАЦИ и родитељи
ДОБРОДОШЛИ у Основну школу "Филип Филиповић"
СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛОВАЊА