Симптоми грипа
Огласна табла - Обавештења
уторак, 03. новембар 2009, 11:01h

Симптоми: изненадна појава повишене температуре (изнад 38C), праћена боловима у мишићима и зглобовима, сувим кашљем и проблемима са горњим дисајним путевима. У случају појаве ових симптома, јавите се свом лекару телефоном и избегавајте контакт са другим особама.

Мере превенције:  држати одстојање од најмање једног метра од других особа, пазити на хигијену дисајних органа (покрити нос и уста приликом кашљања и кијања левом руком и одмах бацити марамицу након употребе, а затим опрати руке текућом водом и сапуном), водити рачуна о хигијени руку (након контаката са другим особама, коришћења градског превоза...) и често проветравати просторије у којима се борави.

Бројеви телефона дежурних епидемиолога Завода за јавно здравље у Београду (Деспота Стефана 54а): 063/8511-769, 063/7504-145

У случају болести, дете мора да остане код куће и јави се лекару, а родитељи треба да се јаве координатору школе на 063/8782-853 или на email: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .