Филип инфо
     Рубрика Филип инфо је посвећена родитељима и ђацима и представља низ корисних информација и текстова које ће вам олакшати одрастање и школовање. Пуно информација које није лоше знати!

Штетност угљен - диоксида
Огласна табла - Филип инфо
уторак, 07. јун 2011, 13:20h

     Угљен - диоксид је атмосферски гас који се састоји од једног атома угљеника и два атома кисеоника. Врло је важан, али исто толико и штетан.

     Људи нису свесни колико је штетан па ћемо трпети последице загађивања природе и околине. Све је више депонија које су настале од зелених шума, које су уништене!

 


 

Опширније...
 
Гостовање песника Милоша Стефановића
Огласна табла - Филип инфо
уторак, 07. јун 2011, 11:59h
     Милош Стефановић, песник за децу, чије песме можете погледати на www.pesmezadecu.rs, дружио се са песницима Филиповцима 27. 5. 2011. године. Ученици су слушали песме, мозгалице и загонетке које је читао сам песник, а онда су читали и своје радове.
 
Сајбердејтинг
Огласна табла - Филип инфо
уторак, 24. мај 2011, 12:22h
     После неколико случајева у којима је чак и у Србији откривен део ланца за дистрибуцију дечје порнографије, тј. Интернет педофилију, у различитим медијима почело се говорити о потенцијалним ризицима. Како је незнање најбољи пријатељ страху, па самим тим и некритичком прихватању информација, највише су од читаве приче профитирали медији, а најмање они који су најважнији – деца, тинејџери, родитељи који падају у искушење да забране употребу Интернета те из страха кажњавају децу за нешто за шта нису крива – у крајњој линији нисмо профитирали сви ми заједно. Хајде да мало растерамо страх и разликујемо га од нормалне бриге о себи тако што ћемо рећи нешто о Интернет педофилији или Интернет предаторима, али и о неким другим, много лепшим стварима.
Опширније...
 
Интернет и безбедност
Огласна табла - Филип инфо
уторак, 24. мај 2011, 11:55h
     Интернет деци и младима нуди фантастичне могућности за откривање, повезивање и креативност. Међутим, приликом коришћења Интернета постоје и ризици. На пример, то је отворени прозор у свет који такође припада одраслима и садржи неодговарајуће материјале за децу. Како родитељи могу да помогну деци да смање ове ризике? Нема једноставног одговора - ризици су различити и зависе од узраста детета и познавања рада на рачунару.     
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL