Професионална оријентација


БУДУЋНОСТ ПОЧИЊЕ ДАНАС
Школске активности - Професионална оријентација
четвртак, 24. март 2022, 01:48h

У уторак 15. марта 2022. године у ОШ „Филип Филиповић“ одржан је Сајам образовања. У организацији и реализацији учествовали су ученици другог, трећег, седмог и осмог разреда, уз помоћ и подршку наставнице енглеског језика Јелене Драговић, наставнице географије Иване Ђорђевић, одељењских старешина седмог и осмог разреда, логопеда Марије Китановски и педагога Невенке Крагуљац. Програм су отворили ученици трећег разреда који су маскирани у униформе разних занимања извели пригодну песму на енглеском језику. Ученици другог разреда су направили и паное на тему „Кад порастем бићу“, док су ученици осмог разреда израдили плакате на тему „Будућност почиње данас“. У овако оплемењеном и прилагођеном школском простору представило се десет школа међу којима су: Друга економска школа, XII Београдска гимназија, „Техноарт Београд“ – школа за машинство и уметничке занате, Техничка школа ГСП, Школа за негу лепоте, Средња школа Свети Сава, VII Београдска гимназија, Графичко-медијска школа, Средња занатска школа и Средња школа „Милутин Миланковић“. Ученици седмог и осмог разреда су се у периоду од 17 до 19 часова упознали са будућим занимањима и појединостима везаним за наведене школе.

Опширније...
 
ВЕБИНАР: „КАКО ПОДРЖАТИ ДЕТЕ У ДОНОШЕЊУ ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ЗАНИМАЊА?“
Школске активности - Професионална оријентација
понедељак, 21. фебруар 2022, 01:55h

Драги осмаци,

Током другог полугодишта нас очекује интензивирање активности које се односе на ваш одабир средње школе. Тим за Професионалну оријентацију вам прослеђује линк за Вебинар на тему Како подржати дете у доношењу одлуке о избору занимања?“ Вебинар је намењен вашим наставницима и родитељима, али погледајте и ви заједно са њима.

Вебинар у трајању од сат времена се одржава у уторак22. фебруара 2022. од 16 до 17 часова. Пријављивање је отворено до уторка22. фебруара до 9 часова, а врши се попуњавањем регистрационог формулара који се налази на линку.

Тим за професионалну оријентацију

 

 
АКТИВНОСТИ ИНФОРМАТИВНОГ ЦЕНТРА ФОНДАЦИЈЕ ТЕМПУС
Школске активности - Професионална оријентација
уторак, 05. октобар 2021, 01:51h

Драги осмаци,

Тим за Професионалну оријентацију вам прослеђује линк за активности информативног центра Фондације Темпус у октобру. Ради се о вебинарима на разне теме па можете да се пријавите за оне који су вама важни у одабиру будуће средње школе. Тим за професионалну оријентацију. Линк

Тим за професионалну оријентацију

 

 
ВОЖДОВАЧКИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА – ПУТОКАЗ
Школске активности - Професионална оријентација
недеља, 20. јун 2021, 01:42h

У суботу, 19. јуна, Општина Вождовац и ОШ „Филип Филиповић“ организовали су Сајам образовања за све вождовачке основце, на којем су се представиле средње школе и гимназије из Београда. Вождовачки сајам образовања - Путоказ одржан је у Установи „Вождовачки центар - Шумице“, од 10:00 до 14:00 часова, а намењен је ученицима седмог и осмог разреда, како би се упознали и лакше определили за будућу школу.

Тим за Професионалну оријентацију


 

 
ВИРТУЕЛНИ САЈАМ ОБРАЗОВАЊА
Школске активности - Професионална оријентација
четвртак, 18. март 2021, 21:12h

Услед актуелне епидемиолшке ситуације Сајам образовања у Основној школи „Филип Филиповић“ реализован је у виртуелном облику. Иако су реализатори и учесници наилазили на бројне изазове нису одустајали од већ традиционалне активности која је од великог значаја како за ученике тако и за њихове родитеље. Уз поштовање епидемиолошких мера, наша школа је била домаћин гостију из бројних средњих школа са територија различитих општина. Виртуелно дружење организовано је у периоду од 4. до 5. марта 2021. године према унапред дефинисаној сатници којом је спречено окупљање великог броја гостију. Циљ Виртуелног сајма образовања био је прикупљање информација, размена искуства и сагледавање понуда средњих школа из свих углова. Снимљени видео материјал који будућим средњошколцима може помоћи у одабиру школе налази се на линку испод текста. Пажљиво одабери школу по својој мери!

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL