Школске активности
 • Пројекат "Квалитетно образовање за све"
 • Професионална оријентација
 • Ученички парламент
     Чине га по два ученика седмог и осмог разреда. Састаје се пет пута годишње, по потреби и више. Чланови парламента дају предлоге Наставничком већу и Школском одбору о свим битним питањима у школи. Чланови парламента окупљају се у просторији намењеној Ученичком парламенту.
 • Филипови писци

  Рубрика Филипови писци посвећена је младим писцима наше школе.

 • Вршњачки тим
  Вршњачки тим је организован да би ђаци помогли при решавању проблема насиља у школи.
  Проблеме решавамо помоћу радионица.
  Вршњачки тим чине по два или три ученика по одељењу. Чланови су ученици од 4. до 8. разреда. У нашој школи наставник сарадник је наставник историје Александар Крстић. Као што сви знате, насиље је свуда око нас и зато морамо да будемо одговорни и да редовно долазимо на састанке. Састанци вршњачког тима одржавају се по потреби или када то наставник сарадник закаже. Трају један школски час.
  Направили смо кутију поверења, која се налази у холу школе и у коју ђаци могу да убаце папире са својим проблемима или предлозима.
 • Нова искра
  Нова искра је школски часопис, који два пута годишње издаје наша школа, а раде га наши библиотекари.
 • Моја школа - школа без насиља

     Програм "Моја школа - школа без насиља" реализује УНИЦЕФ у школама широм Србије од школске 2005/2006. године .Програм се врло успешно реализује и у нашој школи.

     Боримо се заједно против насиља!

 • Продужени боравак
 • Школски креативни кутак
       Наша школа је добила одобрење Министарства за просвету и пројекта ДИЛС за реализацију пројекта „Школски креативни кутак“. Координатор пројекта је педагог школе Невенка Крагуљац, а чланови Школског тима су : Драгица Гајица-Љуботиња, Бојана Ивковић, Татјана Јанковић, Мира Здјелар и Душан Кићовић.
       Кутак има обавезан циљ – ширење искуства из Школе без насиља и то пре свега преношењем знања у школама партнерима које нису у пројекту ШБН , а то су "Бранислав Нушић" и "Змај Јова Јовановић".
       Oспособљен је простор стакленика и опремљен  за стварање подстицајног и безбедног амбијента за децу. Тај простор  користе за рад секције, Ђачки парламент и Вршњачки тим.
  Трећи циљ је да се у сарадњи са партнерима који су у пројекту ШБН (школе "Васа Чарапић" и "Карађорђе") проширују знања и подиже квалитет рада на превенцији ненасиља. Школе партнери су са нама прошли едукацију из области Медијације, Ученичког парламента и "Учионице добре воље", као и округли сто и трибину из области електронског насиља и превентивног деловања...

 • Права детета
  „Права детета“ је  секција формирана у септембру 2008. године. На Права сваке године долазе нови ученици, нове генерације.Улаз је потпуно слободан за све ђаке које ово интересује. Једино што нас ограничава јесте простор, смештени смо у учионицу Ђачког парламента, где удобно не може стати више од петнаест ђака.    
  На Правима се већ две године успешно бавимо актуелним проблемима у школи и угроженим правима ђака. До сада смо решавали актуелне проблеме  као што су : хигијена, физичко и психичко насиље у школи и услови у којима ђаци похађају наставу. „Права детета“ тренутно броје десетак сталних чланова, то су ученици различитих генерација. Током целе године примамо нове чланове,који углавном долазе по препоруци сталних чланова или наставника.                                                                  
  Најважнија ствар на овој секцији јесте максимално пријатељска атмосфера, која се ствара из односа ученика и наставника. Однос између ђака шестог разреда, ђака осмог разреда и наставника је готово исти, што доводи до савршено увежбане и пријатељски настројене екипе.

   

 • Форум театар
 • Такмичења