Београдски маратон

23.04.2015.

Чланови Вршњачког тима са наставницима сарадницима, Иреном Миљковић и Иваном Милановићем,  учествовали су  на Београдском маратону на Трци задовољства. Том приликом смо заједничким снагама послали поруку у борби против насиља на интернету.

{slimbox images/bm/slika1.jpg,images/bm/slika1t.jpg,Слика 1;images/bm/slika2.jpg,images/bm/slika2t.jpg,Слика 2;images/bm/slika3.jpg,images/bm/slika3t.jpg,Слика 3}

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Теленор и УНИЦЕФ реализују заједнички пројекат“ Бирај речи, хејт спречи“ који има за циљ да превенира, смањи и сузбије дигитално насиље међу младима. Тренутно се реализује друга фаза пројекта кроз кампању „ прворазмисли“, у којој желимо да скренемо пажњу младима да је важно добро размислити пре него што неки садржај поставе на друштвене мреже.

Под слоганом“ Када ти интернет претрага треба, пази, дигитално насиње вреба“, чланови вршњачког тима су истрчали стазу од 5 км а ученици Лазар Батоћанин и Лазар Пантовић су стигли на циљ међу првих 50 учесника. На тај начин смо дали и свој допринос у борби против дигиталног насиња и у промовисању правих вредности код младих.

Верујемо да је суштина интернета да покаже добрим људима да су у већини и зато се надамо да ћемо наставити нашу трку за више циљеве.