„И ТИ МОЖЕШ ЗАУСТАВИТИ КОРУПЦИЈУ“

25.11.2019.

Удружење грађана „ Свет речи“ из Велике Плане реализује пројекат „ Мрежа младих Србије у борби против корупције“ уз подршку  Амбасаде Сједињених Америчких Држава .


Циљ пројекта је стварање мреже младих из 20 градова Србије  који ће се у својим срединама организовати превентивне активности и акције и  оснажити младе у борби против ове негативне друштвене појаве.

У  оквиру пројекта одржана је дводневна обука, 13. И 14. новембра у Великој Плани . Том приликом 30 учесника ( 20 ученика и 10 наставника ) из целе Србије стекли су основна знања о појму корупције,  појавним облицима и врстама , узроцима и последицама настанка, начинима превенције и борби против корупције.

Нашу школу представљале су ученице осмог разреда Ива Ал-Халиди и Маша Јотић и наставница Ирена Миљковић.  У наредном периоду следи реализација пројектних активности  ( радионице, обележавање Међународног дана против корупције 9. децембра, уређење едукативног паноа и инфо штанда, организовање медијске кампање, литерарног,ликовног и мултимедијалног конкурса…).


Планиран је и завршни симпозијум у Врњачкој бањи на којем ће ученици са својим наставницима- менторима  презентовати продукте  свог ангажовања.

Учешће  наше школе у овом пројекту  у великј мери ће допринети развијању антикорупцијске свести код ученика, критичког мишљења и начина  како  сваки појединац  може дати свој допринос у борби  против корупције.