Форум театар школске ’09/10. године

26.06.2010.

   Ове школске године чланови Форум театра освојили су награду Инцест траума центра: бесплатно извођење десетонедељног програма превенције насиља (едукација наставника, родитеља и ученика о друштвеном проблему насиља над децом и женама).
   У сарадњи са ДАХ театром и Инцест траума центром снимљен је спот који ће бити емитован током јуна и припремљена је представа коју ће чланови Форум театра изводити сваке суботе током јуна. Током јуна чланови форум театра учествују у Сајмовима у заједници у оквиру кампање Инцест траума центра против сексуалног насиља „Ја коју/којег нико не познаје“.

   Сајмови се одржавају од 11 до 14 часова 6. 6. (Карађорђев парк), 12. 6. (Ташмајдан), 19. 6. (Калемегдан), 26. 6. (Ада Циганлија). Позориште у заједници – деца и адолесценти глумци из ОШ „Филип Филиповић“ и средње школе „Техноарт“ заједно са глумцима Дах Театра изводе позоришну представу Инцест траума центра – Београд „Зауставимо ћутање!“ о проблему сексуалног злостављања деце у породици, међу вршњацима и од стране наставника.
   Са ученицима 6/1, а у сарадњи са Инцест траума центром снимљен је ТВ спот о иницијативи Инцест траума центра за увођење теме насиља над децом и женама у школски наставни план и програм и релевантне уџбенике. Спот ће бити емитован током јуна.
 {slimbox images/forum1/slika1.jpg,images/forum1/slika1t.jpg,Слика 1;images/forum1/slika2.jpg,images/forum1/slika2t.jpg,Слика 2;images/forum1/slika3.jpg,images/forum1/slika3t.jpg,Слика 3;images/forum1/slika4.jpg,images/forum1/slika4t.jpg,Слика 4}