Безбедност деце на интернету

27.01.2020.

У петак, 24.1.2020. године реализоване су радионице за ученике седмог и осмог разреда наше школе и трибина за родитеље и наставнике на тему безбедности деце на интернету.

Наши гости били су Игор јурић и Влада Арсић из Фондације „ Тијана Јурић“. Цео догађај организовали су Маја Тодоров Ристић, родитељ ученика наше школе и члан Клуба родитеља и наставника, Милан Луковић, директор школе и Ирена Миљковић, наставница енглеског језика.

Под слоганом „ Безбедност деце је одговорност свих нас“, Игор Јурић и Влада Арсић су кроз конкретне примере и практичне савете разговарали са ученицицма о опасностима које вребају на интернету, начинима заштите и реаговању у ризичним ситуацијама. Интересантним приступом и информацијама прилагођеним њиховом узрасту, предавачи су оставили велики утисак на ученике.

На трибини, којој је присуствовао велики број родитеља и наставника, говорило се механизмима заштите,  препознавању штетног садржаја и начинима праћења понашања деце на интернету . Циљ трибине је подизање свести родитеља и наставника о одговорности коју имамо према деци, подршци  и контроли која им је неопходна у дигиталном свету.