УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКОЈ 2024/25.ГОДИНИ

19.01.2024.

Упис деце у први разред основне школе у школској 2024/2025. години обавезан је за сву децу рођену од  1.марта 2017. до 28.фебруара 2018. године. Упис ће се вршити од 1.априла 2024.године преко Портала е-Управа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ).

У нашу ОШ “Филип Филиповић”, Београд, Булевар ослобођења 317, уписују се деца која имају пребивалиште у околини школе.

Деца рођена између 1. марта  и 1. септембра 2018. године, а чији родитељи желе да она ПОЂУ РАНИЈЕ У ШКОЛУ, могу да се јаве педагогу школе ради договора о процедури за проверу спремности за полазак у први разред.

У школу се може уписати и  ДЕТЕ СТАРИЈЕ ОД 7 ГОДИНА, рођено пре 1.3.2017.године уз мишљење Интерресорне комисије о одлагању поласка у школу за претходну годину. Пријава уписа старије деце такође се врши од 1.4.2024.године код секретара школе.

Деца са тешкоћама у развоју се такође уписују у први разред уз мишљење Интерресорне комисије о додатној подршци у образовању.

ОБАВЕШТЕЊЕ

за родитеље будућих првака који територијално не припадају нашој школи:

Поштовани родитељи,

1. Потребно је да доставите молбу школи за упис свог детета у први разред;

2. Молбу предајете секретару школе, радним данима у периоду од 08:00 до 14:00 часова. Рок за предају молби је 01.02.2024. године.

3. У молби обавезно напишите свој број телефона и мејл адресу како бисмо могли да Вас контактирамо.

4. Молбе ће бити решаване почетком јуна, тако да ћете о исходу бити обавештени након тога.

ПРИЈАВА ЗА УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПРЕКО ПОРТАЛА е-УПРАВА

Упис деце у први разред родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије врше  електронским путем од 1.4.2024. до 31. 5. 2024. године преко Портала е-Управа  покретањем услуге е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Да би извршили упис потребно је да:

-Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → е-Заказивање термина у ОШ)

-Закажете термин тестирања детета у нашој школи. Након ваше е- пријаве за тестирање детета, школа ће по службеној дужности прибавити потребна документа за упис  – извод из матичне књиге рођених, пријава пребивалишта, лекарско уверење о спремности за полазак у први разред као и потврда о похађању програма предшколског васпитања и образовања.

Драги наши будући ПРВАЦИ и родитељи, ДОБРО ДОШЛИ у Основну школу ,,Филип Филиповић“!