ОШ "Филип Филиповић"
ВАЖНО обавештење за родитеље ученика првог и петог разреда
Огласна табла - Обавештења
понедељак, 22. август 2022, 16:11h

ПРИЈЕМ ПРВАКА 1.9.2022.год. у 11 часова испред школе

ПРИЈЕМ ПЕТАКА 1.9.2022.год. у 13.40

Спискови првака се могу видети код педагога, секретара или логопеда школе.

 
БУДУЋНОСТ ПОЧИЊЕ ДАНАС
Школске активности - Професионална оријентација
четвртак, 24. март 2022, 01:48h

У уторак 15. марта 2022. године у ОШ „Филип Филиповић“ одржан је Сајам образовања. У организацији и реализацији учествовали су ученици другог, трећег, седмог и осмог разреда, уз помоћ и подршку наставнице енглеског језика Јелене Драговић, наставнице географије Иване Ђорђевић, одељењских старешина седмог и осмог разреда, логопеда Марије Китановски и педагога Невенке Крагуљац. Програм су отворили ученици трећег разреда који су маскирани у униформе разних занимања извели пригодну песму на енглеском језику. Ученици другог разреда су направили и паное на тему „Кад порастем бићу“, док су ученици осмог разреда израдили плакате на тему „Будућност почиње данас“. У овако оплемењеном и прилагођеном школском простору представило се десет школа међу којима су: Друга економска школа, XII Београдска гимназија, „Техноарт Београд“ – школа за машинство и уметничке занате, Техничка школа ГСП, Школа за негу лепоте, Средња школа Свети Сава, VII Београдска гимназија, Графичко-медијска школа, Средња занатска школа и Средња школа „Милутин Миланковић“. Ученици седмог и осмог разреда су се у периоду од 17 до 19 часова упознали са будућим занимањима и појединостима везаним за наведене школе.

Опширније...
 
Општинско такмичење из ГЕОГРАФИЈЕ ученика основних школа Вождовца
Огласна табла - Обавештења
субота, 19. март 2022, 19:11h

Дана 19.03.2022. године у нашој школи је одржано општинско такмичење из географије. Постигнути су запажени резултати.

седми разред

осми разред

 
„Willkommen“.
Ђачки успеси - 2020/21
петак, 31. децембар 2021, 11:43h

Ученици Лена Стевановић VI/1 и Реља Гојковић VI/4 учествовали су ове године у међународном такмичењу „Willkommen“.

Лена је освојила је 1. место и у прелиминарном и у финалном такмичењу из немачког језика, а Реља 2. место у прелиминарном такмичењу из немачког језика.

видео

Организатор такмичења је немачко-аустријски културни едукативни центар „Willkommen“, који већ 9. пут организује такмичење из енглеског, немачког и француског језика.

Опширније...
 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о почетку другог полугодишта!!!
Огласна табла - Обавештења
петак, 21. јануар 2022, 12:35h

Поштовани, неколико важних информација пред почетак другог полугодишта школске 2021/22 године.

* од понедељка 24.јануара 2022.године. први модел организације наставе (непосредан рад са целим одељењем у школи) важи за ученике првог, другог, трећег и четвртог разреда.

*
други (комбинован) модел ће се примењивати од 24.јануара 2022.године. за ученике петог, шестог, седмог и осмог разреда.

Одељења се деле у две групе.

*
понедељак, среда и петак радне недеље (24.1.- 28.1.22.год.) долазе ученици А групе, док у уторак (25.1.22.год) долазе ученици Б групе.

* ОБАВЕЗНА је
употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица све време током боравка у школи.

Ношење заштитних маски је обавезно од момента уласка у двориште до напуштања школског дворишта.

*
часови трају 45 минута, и ради се по постојећем распореду.

*
прва смена (пре подне) ученици старијих разреда
друга
смена (после подне) ученици млађих разреда

СРЕЋАН НАМ ПОЧЕТАК ДРУГОГ ПОЛУГОДИШТА.

 
Дан школе и дани демократије у оквиру пројекта „ Квалитетно образовање за све“
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
понедељак, 06. децембар 2021, 02:50h

Ове године, у оквиру обележавања Дана школе, обележили смо и дане демократије. Бавили смо се темама Демократија у породици и Демократија у школи.

Родитељи имају важну улогу у усмеравању своје деце, па смо одлучили да и њих укључимо у активности .

Задатак је био да родитељи са својом децом направе презентацију на тему "Демократски живот код куће".  У презентацијама су  представили своју породицу. Писали су о стиловима васпитања, подели послова у кући, одлучивању, заједничком провођењу слободног времена, решавању сукоба, подршци у учењу, коришћењу и понашању на интернету. Тиме су обухватили све четири демократске компетенције : сарадњу, емпатију, одговорност и критичко мишљење.

Родитељима је ова активност била веома занимљива. На један други начин приступили су анализи у којој мери се њихови  односи у породици заснивају на демократији.

У изради презентација користили су  ИКТ алат - thinglink i powerpoint.

У овим активностима учествовали су родитељи 2/2, 4/4, 6/2 и 6/4

https://www.thinglink.com/scene/1508797460393230339

Живот у кући

Опширније...
 
Занимљивости о страним језицима
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
понедељак, 06. децембар 2021, 02:28h

Ученици Јелене Драговић истраживали су занимљивости о страним језицима и то показали путем  електронских и ликовних пројеката и кроз песму. Погледајте део њихових активности у видео запису.

 
Наградни литерарни конкурс поводом Дана школе
Школске активности - Филипови писци
среда, 17. новембар 2021, 13:06h

Филипови писци и ове године вредно су смишљали стихове и прозу поводом конкурса за Дан школе. Представљамо вам њихове радове, а најбоље очекују награде!

Урош Вукашиновић, 7/2, "Границе не постоје. Што више сањаш, даље досежеш", 1. место

Софија Бекрић, 7/3, "Не учимо за школу, него за живот", 2. место

Аријана Милетић, 5/4, "Не учимо за школу, него за живот", 3. место

Опширније...
 
НА „ЗВЕЗДАНОМ ПУТОВАЊУ“
Огласна табла - Обавештења
среда, 10. новембар 2021, 12:34h

На Калемегдану постоји место које посећују сви они који воле свемир, млади истраживачи, деца и одрасли. У четвртак 4. новембра 2021. године ученици из одељења 6/1 са својим одељењским старешином Јеленом Драговић и наставницом географије Иваном Ђорђевић посетили су Планетаријум на Калемегдану. Циљ посете био је упознавање ученика са местом у коме никада неће бити ближе звездама у сврху развијања вештина стечених на часовима географије. У оквиру пројекције која је трајала непуних сат времена, ученици су сазнали најзанимљивије детаље о сазвежђима, звездама које пулсирају и о изгледу неба на различитим географским ширинама. Били су у прилици да посматрају небо које се врти изнад њихових глава, звезде које сијају и да их на тренутак додирну. За само неколико минута, звездано небо се завртело па су ученици научили како да се оријентишу помоћу звезде Северњаче. Тиме је завршено путовање кроз свемир у невероватном и незаборавном „звезданом биоскопу“.

О утисцима са звезданог путовања говоре лица ученика са фотографија.


 
Прославили смо ДАН ШКОЛЕ
Огласна табла - Обавештења
четвртак, 04. новембар 2021, 02:11h

Приказивањем филма у којем су учествовали наши ученици прославили смо Дан наше школе – 62 година постојања и успешног трајања.

филм

Истим поводом изашао је и часопис наше школе НОВА ИСКРА.

 
,,Одговоран однос према здрављу“
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
четвртак, 21. октобар 2021, 23:51h

У петак, 15.10.2021. развијали смо међупредметну компетенцију ,,Одговоран однос према здрављу“ у оквиру пројекта Квалитетно образовање за све, а поводом Светског дана здраве хране, у сарадњи са НВО ,,ГРиГ“. Наша школа је организовала прикупљање здравих намирница. Прикупљену храну однели смо у Центар за заштиту одојчади, деце и омладине. Део намирница су ученици Вршњачког тима припремали и служили ученицима и особљу школе.
На овај начин, сматрамо да смо код деце развијали емпатију, као и бригу за оне којима је помоћ потребна.


 
Европски дан језика
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
четвртак, 21. октобар 2021, 23:39h

Поводом прославе рођендана Европског дана језика драмска секција наше школе са библиотекарком Јеленом Мандић је на оригиналан и занимљив начин путем овог мини филма упутила честитке.Све похвале за: Теодора, Софију, Ђурђу, Иву и Норис.

ФИЛМ

 
Светски дан здраве хране
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
уторак, 19. октобар 2021, 23:27h
Од 1945. године 16. октобар се обележава као Светски дан здраве хране. Циљ обележавања овог дана јесте подизање свести људи о стварању света без гладних и информисање популације о важности здраве исхране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце.
Поред здраве исхране, за здрав и квалитетан живот неопходна је физичка активност и здрав сан.
И ове године обележили смо Дан здраве хране у нашој школи, поштујући епидемиолошке мере. У активностима су учествовали ученици, родитељи и наставници.
Наш заједнички задатак јесте да развијамо праве вредности код наших ученика, одговорност према здрављу, да развијамо разумевање и осећај бриге према особама којима је потребна помоћ.
Реализована је пројектна настава са ученицима V и VI разреда. На часовима енглеског и немачког језика, математике, технике и технологије, физичког и здравственог васпитања и на библиотекарској секцији  ученици су истраживали о здравим стиловима живота и формирању здравих навика. Добијени су разноврсни и занимљиви продукти који се налазе на линку.

 
“Данас нам је диван дан, Европском дану језика рођендан!”
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
среда, 06. октобар 2021, 00:17h

Европски дан језика обележава се 26. септембра. Ова година је јубиларна, слави се 20 година обележавања језичке и културне разноликости. Наш слоган је:

“Данас нам је диван дан,
Европском дану језика рођендан!”

Прослава 20.рођендана  организована је у понедељак, 27.септембра, у просторијама наше школе. Реализоване су разне активности са ученицима у духу прославе рођендана дана Европских језика.
Водили смо рачуна да све наше активности буду у складу са препорученим мерама у циљу безбедности  и заштите здравља. Промовисали смо демократску културу, развијали смо сарадњу, одговорност, уважавање разноликости језичке и културне баштине Европе, дигиталне вештине, радозналост и отвореност. Освешћивали смо ученике о значају познавања и учења страних језика и културе.

Теа Стојиљковић, ученица 62,  је дала идејно решење и направила рекламни плакат за активности поводом обележавања Европског дана језика.

Опширније...
 
Европски дан језика 26.септембар
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
среда, 06. октобар 2021, 00:09h

Поводом Европског дана језика ученици 7/2 разреда,урадили су презентације на тему : “ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК“

Циљ овог пројектног задатка био је да се укаже на порекло, значај и примену латинског језика у хемији и другим наукама. Ученици су кроз задатке показали истраживачке вештине, аналитичност и сарадљивост. Прикупљајући податке и размењујући искуства применом иновационих технологија садржајно су обрадили тему.  Указали су на то: да латински језик није „мртав језик“,већ да је основа многим европским језицима и да живи кроз примену у хемији, биологији, медицини, вететрини и другим наукама данашњег времена.

Презентација 1

Презентација 2

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL