Пројекат "Квалитетно образовање за све"
Европски дан језика 26.септембар
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
среда, 06. октобар 2021, 00:09h

Поводом Европског дана језика ученици 7/2 разреда,урадили су презентације на тему : “ЛАТИНСКИ ЈЕЗИК“

Циљ овог пројектног задатка био је да се укаже на порекло, значај и примену латинског језика у хемији и другим наукама. Ученици су кроз задатке показали истраживачке вештине, аналитичност и сарадљивост. Прикупљајући податке и размењујући искуства применом иновационих технологија садржајно су обрадили тему.  Указали су на то: да латински језик није „мртав језик“,већ да је основа многим европским језицима и да живи кроз примену у хемији, биологији, медицини, вететрини и другим наукама данашњег времена.

Презентација 1

Презентација 2

 
Квалитетно образовање за све
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
субота, 19. јун 2021, 00:22h

Живот младих некада и сада

Поводом обележавања Дана школе, на часовима енглеског и немачког језика ученици 8/3 и 8/1 су са својим наставницама Иреном Миљковић и Драганом Вуксановић радили презентације на тему: „ Живот младих некада и сада“ уз помоћ алата Prezi

Том приликом су истраживали : школски живот, активности и интересовања, музику и моду.

Кроз ове активности развијане су демократске и међупредметне компетенције, као што су: критичко и аналитичко мишљење, сарадња, дигитална компетенција, рад са подацима и информацијама.

Ученици 7/ 1, 2 и 3 су се подсетили својих првих школских дана и упоредили их са данашњим школским животом. На паноима и презентацијама рађеним у пауер поинту приказали су своје успомене, фотографије и актуелна школска дешавање.

видео 1 видео 2

Опширније...
 
Разноликост је лепа
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
петак, 30. октобар 2020, 00:17h

На иницијативу Савета Европе европски дан језика прославља  се 26. септембра сваке године од 2001. Циљ је да се ученици широм Европе охрабре да уче стране језике и да се упознају са богатом језичком и културном разноликошћу Европе. Оне морају бити очуване и неговане, што омогућава и побољшање комуникације и разумевање међу европским земљама. Учење и знање више језика руши предрасуде и баријере међу људима, а тиме  доприноси и квалитетнијем животу свих људи широм Европи.

ОШ „Филип Филиповић“  по трећи пут дала је значајан допринос обележавању Европског дана језика, негујући богатство и различитост језика и култура, али и разумевање и прихватање различитости. Успостављена је сарадња са Фондацијом Темпус. Школа је добила рекламни материјал, плакат, стикере са поздравима на различитим страним језицима и наруквице. Стикери су се користили у настави страних језика, а наруквице су током целе недеље носили ученици који су били активни у овој манифестацији. Од 21. до 25. септембра реализоване су разноврсне активности у оквиру тематске недеље под слоганом „Разноликост је лепа“.


Опширније...
 
Посета менторки из ОШ „Радоје Домановић“ из Ниша
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
понедељак, 06. април 2020, 11:45h

 

29. јануара 2020. године су нам у првој менторској посети биле менторке из ОШ „Радоје Домановић“ из Ниша, Љиљана Радовановић Тошић, психолог и Душица Тричковић, директор школе. У пријатној атмосфери су се упознале са специфичностима школе, прикупиле су потребне податке, представиле пројекат Квалитетно образовање за све, представиле Оквир компетенција за демократску културу. Упутиле су чланове ужег пројектног тима како да израде свот анализу. Тим је изабрао три компетенције које ће бити окосница акционог плана: развијање критичког и аналитичког мишљења, демократски дух и одговорност. Извршиле су процену стања у школи . Утврђена је даља динамика комуникације за коју смо сигурни да ће бити плодотворна и пријатељска.

 

 

 
Пројекат "Квалитетно образовање за све"
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
уторак, 10. март 2020, 23:57h

Наша школа се у току децембра пријавила на конкурс за заједнички пројекат Савета Европе и Европске уније под називом „Квалитетно образовање за све“. Од сто школа, колико се пријавило, наша је у четрдесет изабраних.

Овај трогодишњи пројекат, који траје до 23. маја 2022. године, спроводи се у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, Заводом за вредновање квалитета образовања и васпитања, као и другим партнерима.

Пројекат се заснива на Оквиру компетенција за демократску културу Савета Европе.

Школа треба да имплементира Оквир компетенција у своје наставне и ваннаставне активности, али и да укључи  локалну заједницу и организације цивилног друштва. Сажетак можете преузети овде: https://rm.coe.int/competences-for-democratic-culture-srp/1680782138.

Чланове ужег тима који реализује пројекат чине:

Милан Луковић, директор школе

Невенка Крагуљац, педагог

Драгица Гајица Љуботина, насавник разредне наставе

Драгана Вуксановић, наставник немачког језика

Марија Бејатовић, наставник енглеког језика

Ирена Миљковић, наставник енглеског језика

Чланове ширег тима који реализује пројекат чине:

Слободанка Лазић, наст. разредне наставе

Татјана Јанковић, наст. разредне наставе

Александра Зорић, наст. српског језика

Анка Миленковић, наст. математике

Татјана Васић, наставник математике

Нада Јојић, наст. физике

Јелена Драговић, наст. енглеског језика

Марија Китаноски, логопед

Иван Милановић, наст. разредне настааве

Марина Ковачевић, наст. разредне наставе

Марија Минић, наст. разредне наставе

Ирена Халиловић, наст. разредне наставе

Ивана Анђелковић, наст. немачког језика

Ивана Ђорђевић, наст. географије

Радујемо се новим изазовима и активностима!

У понедељак, 2. марта, одржан је први састанак ужег и ширег пројектног тима на коме је пројекат детаљније представљен и на ком се детаљно радило на акционом плану. Предлози и идеје су били разноврсни, наставници врло креативни. Крећемо у реализацију!


 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL