Права детета
„Права детета“ је  секција формирана у септембру 2008. године. На Права сваке године долазе нови ученици, нове генерације.Улаз је потпуно слободан за све ђаке које ово интересује. Једино што нас ограничава јесте простор, смештени смо у учионицу Ђачког парламента, где удобно не може стати више од петнаест ђака.    
На Правима се већ две године успешно бавимо актуелним проблемима у школи и угроженим правима ђака. До сада смо решавали актуелне проблеме  као што су : хигијена, физичко и психичко насиље у школи и услови у којима ђаци похађају наставу. „Права детета“ тренутно броје десетак сталних чланова, то су ученици различитих генерација. Током целе године примамо нове чланове,који углавном долазе по препоруци сталних чланова или наставника.                                                                  
Најважнија ствар на овој секцији јесте максимално пријатељска атмосфера, која се ствара из односа ученика и наставника. Однос између ђака шестог разреда, ђака осмог разреда и наставника је готово исти, што доводи до савршено увежбане и пријатељски настројене екипе.

 СВИ СМО ПОСЕБНИ
Школске активности - Права детета
среда, 03. фебруар 2021, 11:30h
Другари из основне школе „Бошко Буха“ оплеменили су нам душу. Завирили смо мало у њихов свет, који су са њима брижљиво и несебично градили њихови наставници и сарадници. Научили смо важну лекцију „Сви смо посебни“.


У петак 29. јануара 2021. године посетили смо ОШ „Бошко Буха“. Нашу школу представљала је мала екипа која се састојала од четири ученице, Магдалена Кесидис и Зоја Тодоровић 51, Марија Митровић и Хелена Спалевић 73. Циљ посете био је упознавање ученика наше школе са школом која се бави образовањем и васпитањем деце са сметњама у развоју у сврху обележавања Међународног дана образовања.

Опширније...