Пројекат "Квалитетно образовање за све"
Новогодишњи хуманитарни базар
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
петак, 30. децембар 2022, 11:43h

На иницијативу родитеља у нашој школи 26.12. 2022. од 18.00 до 20.00 часова у холу школе реализован је „ Новогодишњи хуманитарни базар“. Одржан је састанак са родитељима на коме је договорено да сваки разред има свој штанд на којем ће се излагати предмети за продају и да госте дочекују 5 ученика 7/4 у српској народној ношњи уз погачу и со.

Једна од планираних активности била је и томбола. Обезбеђене су многобројне лепе и вредне награде. Прикупљени новац у вредности од преко 5000 евра уплаћен је на рачун у хуманитарне сврхе за лечење болесног дечака.

Велику подршку добили смо и од локалне заједнице. Поклонили су нам природну јелку, обезбедили чоколадне бананице „ Соко Штарк“, као и донације за награде за томболу.

Реализоване су активности које су договорене на састанку Тима .

Опширније...
 
Дана толеранције
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
недеља, 20. новембар 2022, 11:20h

Oбележавање „ Дана толеранције“

-Ученици 1. разреда на часовима ликовне културе или грађанског васпитања цртали су натему толеранција

-Ученици 2. разреда давали су одговоре на питање „ Шта је толеранција?“ ( кефалица)

- Ученици 3. писали су поруке на тему толеранција

- Ученици од 5.- 8. разреда на одељенским заједницама радиће радионице на тему толеранција

- Чланови Вршњачког тима реализовали су радионицу на тему толеранција

- Наставница ликовне културе ,Сунчица Антић, организовала је ликовни конкурс на тему “У разликама је наша сличност“

- Библиотекарска секција организовала је активност на тему „ Толеранција у књижевним делима- Рекли су о толеранцији…“

-Сви добијени продукти изложени су на дрвету толеранције које је обезбедила Зорица Планић у сарадњи са Црвеним крстом.

- Наставница енглеског језика ,Ирена Миљковић, је са ученицима 1. разреда кроз наставну јединицу облици и боје показала да сличности и разлике постоје свуда око нас.


Опширније...
 
Европски дан језика
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
субота, 01. октобар 2022, 11:34h

Европски дан језика обележен је 26. септембра.

Теа Стојиљковић, ученица 72, је дала идејно решење и направила рекламни плакат за активности поводом обележавања Европског дана језика.

-Ученици 6/1, 7/2, 7/4 и 8/1 и наставнице Ирена Миљковић, Драгана Вуксановић ,Сара Петровић и Марина Јелић учествовали су у прослави коју је организовао Дечији културни центар. На Тргу Републике било је присутно 15 амбасада, Савет Европе, Европска Унија и др. На својим штандовима организовали су занимљиве игрице, квизове и интерактивне задатке. Ученици су одговарали на питања, решавали загонетке, изговарали брзалице и упознали се са језиком, културом и историјом европских земаља. Освојили су бројне награде.

У школи је направљен штанд на којем су изложили занимљивости о европским језицима, заставе, карте европских земаља, рецепти и рекламни материјал.

Опширније...
 
Дан без аутомобила
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
петак, 30. септембар 2022, 11:11h

У гостима су нам били представници општине Вождовац који су похвалили активности пројекта и изразили жељу за сарадњу и подршку.

Теа Стојиљковић, 7/2 је направила плакат.

Ученице 7/2 и 8/2 одржале су презентације које су спремиле на часовима хемије на тему: загађење и електрични аутомобили и тротинети. Презентације су се одржале у холу за ученике 7. и 8. разреда. Наставнице биологије и физике су едуковале ученике и говориле о загађењу. Техничка подршка била је Јелена Мандић.

Наставник Бојан је направио полигон за вожњу бицикла.

У Бањичкој шуми ученици су се шетали и постављали пролазницима питања о загађењу. Питања и балоне са натписима припремили су Вршњачки тим .

Хол је украшен паноима које су направили ученици на часовима ликовне културе. Ученици 3/2 су направили 2 презентације и на часовима ликовне културе су цртали на ову тему и украсили паное у учионици.

Ученици 7/4 су на часу одељенске заједнице разговарали о заштити животне средине и на балонима су написали мотивационе поруке о очувању природе. Затим су у Бањичкој шуми интервјуисали пролазнике постављаћи питања која су припремили ученици Душан Лукић и Реља Гојковић.

 
Дан школе и дани демократије у оквиру пројекта „ Квалитетно образовање за све“
Школске активности - Пројекат "Квалитетно образовање за све"
понедељак, 06. децембар 2021, 02:50h

Ове године, у оквиру обележавања Дана школе, обележили смо и дане демократије. Бавили смо се темама Демократија у породици и Демократија у школи.

Родитељи имају важну улогу у усмеравању своје деце, па смо одлучили да и њих укључимо у активности .

Задатак је био да родитељи са својом децом направе презентацију на тему "Демократски живот код куће".  У презентацијама су  представили своју породицу. Писали су о стиловима васпитања, подели послова у кући, одлучивању, заједничком провођењу слободног времена, решавању сукоба, подршци у учењу, коришћењу и понашању на интернету. Тиме су обухватили све четири демократске компетенције : сарадњу, емпатију, одговорност и критичко мишљење.

Родитељима је ова активност била веома занимљива. На један други начин приступили су анализи у којој мери се њихови  односи у породици заснивају на демократији.

У изради презентација користили су  ИКТ алат - thinglink i powerpoint.

У овим активностима учествовали су родитељи 2/2, 4/4, 6/2 и 6/4

https://www.thinglink.com/scene/1508797460393230339

Живот у кући

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL