О школи

08.10.2014.

Наша школа
Школа се налази  преко пута Бањичке шуме и Спортског центра “Бањица”. Припада територији општине Вождовац. Окружена је, углавном, породичним кућама. Школу похађа око 734 ученика насеља Бањица, Горњи Вождовац, Кумодраж,  а има их и из  Јајинаца. Већина ученика долази пешке, али има и оних који користе превоз. Школа је приступачна са свих страна. У близини школе пролазе линије градског саобраћаја (аутобуси 47, 48, 33, 50 и 400; трамваји 9, 10 и 14).
Школа је саграђена 1959. године и од тада се у њој одвија настава.
У згради на простору од 3812 m2 има 18 учионица, од којих су опремљени кабинети за информатику, биологију, хемију, физику, историју, географију, ТО, ликовну културу, музичку културу и српски језик. Школа има фискултурну салу, библиотеку са читаоницом, канцеларије директора, секретара, педагога, рачуноводство, просторију за пријем родитеља, радио-станицу, кухињу, стоматолошку амбуланту, подрум, ђачки креативни кутак, тоалете за ученике и запослене, школско двориште са теренима за кошарку и фудбал. У школи ђаци уче енглески и немачки језик.
Грејање је централно, уграђена је ПВЦ столарија. Светла је и топла са доста цвећа и даје утисак пријатног амбијента за децу. Претходних година је урађено реновирање свих просторија и замена крова, реновиране су свлачионице и фискултурна сала и оформљен је ђачки креативни кутак. Од прошле године у школи постоји унутрашњи и спољашњи видео надзор.
Образовно-васпитни процес у школи реализује 17 наставника разредне и 30 наставника предметне наставе, педагог, библиотекар и медијатекар.
Као једна од ретких школа у Београду, имамо школску радио станицу у чијем раду учествују и наши ученици. Имамо информатички кабинет са 28 рачунара и свака учионица опремљена је рачунаром.  Наша школа
У школи ради око 30 секција и 4 дечје организације. Поносимо се успесима наших ђака претходних деценија, а посебно тиме што смо годинама најбољи у Србији у српском језику и језичкој култури.
Наши ђаци одлично пролазе на квалификационим испитима за упис у средње школе и годинама смо међу најбољим школама у Београду.