Вршњачки тим наше школе на Конференцији удружења “Друг није мета”

05.05.2019.

 

У петак, 29. Марта 2019. године, Вршњачки тим наше школе активно је учествовао на регионалној конференцији „Дисконектуј насиље“, која је одржана у Музеју науке и технике уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникације у организацији удружења „Друг није мета“. Вршњачки тим од 15 ученика водили су Ирена Миљковић и Иван Милановић, уз присуство родитеља Иване Митић Димитријевић.

Регионална едукативна конференција „Дисконектуј насиље“ кроз панел дискусије и предавања покренула је важне теме заштите деце на итернету, улогу наставника и родитеља приликом коришћења дигиталних технологија фокусирајући се на регионална искуства и примере добре праксе, али и конструктивне начине коришћења дигиталних технологија.

Конференцију је уводним обраћањем отворила државна секретарка Татјана Матић, док су учесници били директор Математичке гиманазије Срђан Огњановић, Данко Лупи испред Министарства комуникација и промета Босне и Херцеговине, Марина Матијевић из Министарства просвете Црне Горе, Сара Лулић из Удружења „Храбри телефон“ , Џенана Рудоња из Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, психолог Добринка Кузмановић, Ивана Милиенковић из Удружења „Друг није мета“ и Радоје Вуковић из Одељења за сузбијање високотехнолошког криминала Министарства унутрашњих послова.