Новогодишњи хуманитарни базар

30.12.2022.

На иницијативу родитеља у нашој школи 26.12. 2022. од 18.00 до 20.00 часова у холу школе реализован је „ Новогодишњи хуманитарни базар“. Одржан је састанак са родитељима на коме је договорено да сваки разред има свој штанд на којем ће се излагати предмети за продају и да госте дочекују 5 ученика 7/4 у српској народној ношњи уз погачу и со.

Једна од планираних активности била је и томбола. Обезбеђене су многобројне лепе и вредне награде. Прикупљени новац у вредности од преко 5000 евра уплаћен је на рачун у хуманитарне сврхе за лечење болесног дечака.

Велику подршку добили смо и од локалне заједнице. Поклонили су нам природну јелку, обезбедили чоколадне бананице „ Соко Штарк“, као и донације за награде за томболу.

Реализоване су активности које су договорене на састанку Тима .

Директор школе је отворио Базар и захвалио се родитељима, ученицима и наставницима који су се одазвали у великом броју. Затим је одржан кратак програм забавног карактера:

-Скеч „ Радости даривања“ ( Јелена Мандић)

– Извођење божићне песме (Небојша Грујић)

-Извођење божићне песме на енглеском језику (Ученици 1/4 и наставница Ирена

Миљковић)

– Извођење новогодишње песме на енглеском језику (Ученици 2/1 и наставница Ирене

Миљковић)

– Извођење плесне тачке (Ученице 2/3 и наставница Ирене Миљковић)

-Извођење новогодишњих и божићних песама на енглеском и немачком језику (Ученици

6/1и 2 и наставнице Ирена Миљковић, Драгана Вуксановић)

Декорацију за украшавање новогодишње јелке израдили су ученици у боравку са наставницом Снежаном Нововић и ученици 7/2 на грађанском васпитању са наставницом Саром Петровић. Осликавање прозора урадили су ученици 8/2 са наставницом Валентином Марјановић.

На часовима грађанског васпитања наставнице Саре Петровић радиле су се честитке на српском језику. На часовима немачког језика ученици 5/2, 3 и 4 су са наставницом

Драганом Вуксановић правили новогодишње и божићне честитке на немачком језику, а на часовима енглеског језика ученици 6/1 и 2 су са наставницом Иреном Миљковић правили новогодишње и божићне честитке на енглеском језику.

На часовима одељенске заједнице ученици су правили новогодишњу декорацију са својим наставницима (Зорица Планић, Марија Минић, Ивана Степановић, Наташа Мартиновић, Ирена Миљковић, Јелена Драговић и Драгана Вуксановић)

Направљен је пано са литерарним радовима ученика 6/4 и 8/1 уз подршку наставнице Марине Јелић.

Слање позивница и постављање информација на школском сајту обавио је Жељко Анђић.

Промовисали смо хумане вредности, развијали емпатију, сарадњу, одговорност.

Освешћивали смо ученике о важности да разумемо шта друге особе доживљавају и да треба да им дамо подршку.