Филиповци у Књижевној олимпијади и Српском језику

11.04.2019.

И ове године ученици ОШ „Филип Филиповић“ учествовали су на такмичењима која су одржана током марта и априла.

На општинском такмичењу из Српског језика и језичке културе наши ученици остварили су запажене резултате. Ученици петог разреда Наталија Раичевић и Вук Василијевић освојили су 1. место, а Немања Остојић 2. место. Ученици шестог разеда Федор Вуксановић, Јелена Живковић и  Вук Радошевић освојили су 1. место, Лука Соломун 2. место, а Наум Милиновић и Младен Марковић 3. место. Ленка Матић, ученица седмог разреда, освојила је 1. место. Ученици осмог разреда Тадија Милићевић, Тијана Марковић и Петар Стевановић освојили су 3. место. Сви ученици 5, 6. и 7. разреда и ученик осмог разреда Тадија Милићевић пласирали су се на окружно такмичење. Ученик петог разреда Вук Василијевић је освојио 2. место, а Немања Остојић 3. место. Међу шестацима Младен Марковић и Јована Живковић освојили су 3. место. Треће место освојили се у седмом разреду Ленка Матић, а код осмака Тадија Милићевић.

Успешни су били и на такмичењу Књижевна олимпијада. Ленка Матић, Кристина Миљуш, Јелена Печенковић, ученице седмог разреда освојиле су 1. место на општинском такмичењу; Ленка Матић и Јелена Печенковић 2. место на окружном такмичењу и пласман на републичко такмичење које ће се одржати у мају. Међу осмацима Александра Радовановић освојила је 1. место на оптинском такмичењу, 1. место на окружном такмичењу и пласман на републичко такмичење, а Тадија Милићевић, Милица Античевић, Михаило Вуковић и Јана Дринчић 3. место на оптинском такмичењу и сви осим Јане и 3. место на окружном такмичењу.

Похвале свим нашим ученицима који су учествовали на овим такмичењима, а подршка онима који ће учествовати и на републичком нивоу.